Kérdések minden témában!:)

Sziasztok!Itt minden kérdésre válaszolunk Nektek!Remélem tetszeni fog az oldal!Jó nézelődést!:)

Hozzávalók 10 fához és 16 ajándékhoz:

275 g sütőporral elkevert liszt

225 g szobahőmérsékletű margarin

4 evőkanál tej

1 csapott teáskanál sütőpor

225 g kristálycukor

2-3 csepp vaníliaesszencia (vagy aroma)

4 közepes tojás

75 g szobahőmérsékletű vaj

175 g porcukor

2 teáskanál citromlé

ételfesték

1. Sütőpapíron rajzold körbe a tepsit, majd vágd ki a formát.A tepsit kend ki olajjal, majd tedd bele a papírt, és azt is kend be.

2.A lisztet szitáld egy nagy keverőtálba.Add hozzá a margarint, a tejet, a sütőport, a cukrot és a vaníliaesszenciát.

3.Egy kis edénybe törd fel a tojásokat, majd villával verd fel, és öntsd a lisztes keverékhez.Alaposan keverd össze.

4.Kanalazd a masszát a tepsibe, simítsd el a tetejét.40-45 percre tedd a sütőbe ez idő alatt a közepe ruganyos lett.

5.A piskótát hagyd a tepsiben kihűlni, majd vedd ki.A vajat tedd egy edénybe, és fakanállal keverd ki krémesre.

6.Apránként szitáld hozzá a porcukrot, és jól keverd össze.Keverd hozzá a citromlevet is.A bevonat háromnegedét tedd át egy másik edénybe.

7.Keverj hozzá zöld ételfestéket.A bevonat többi részét oszd el háromféle, és mindegyikhez keverj egy-egy csepp ételfestéket.

8.A psikóta egyik széléről vágj le egy 7 cm széles csíkot.Vágd 16 kockára, a maradék piskótát pedig hosszában felezd el.

9.Vágd tíz, háromszög alakú darabra, majd kenj rájuk zöld bevonatot.Az ajándékokra más színű bevonatot kenj.Nyomj rájuk néhány szem cukorkát.

Tippek:

-magas falú tepsit használj

-papírtörlővel kenj olajat a tepsi falára és aljára

-fakanalat használj

-csokiból vagy kekszből készítsd el a fák törzsét

-a piskóta ruganyos, ha megnyomod

-ha élénkeb színt szeretnél, adj több ételfestéket a keverékhez-cseppenként

-cukorkával díszítsd a fákat

dancedancedancedancedancedancedance

 

SAJTOS KARÁCSONYI CSILLAGOK:

Hozzávalok kb. 25 csillaghoz:

150 g sütőporral elkevert liszt

fél teáskanálnyi só

75 g vaj vagy margarin

75 g reszelt sajt

1 tojás 1 evőkanál tejjel felkeverve

csillag alakú süteményszaggató

kivajazott tepsi

Mielőtt belevágnál, a sütőt melegítsd elő    200°C-ra (gázsütő 6-os fokozata

1.Szitáld össze a lisztet és a sót.Add hozzá a vajat vagy a margarint és ujjaiddal morzsold össze a keveréket.

2.Egy tálkán hagyj kb. egy evőkanálnyi reszelt sajtot, a többit keverd a lisztes keverékhez.

3.A tojásos-tejes keverékből egy bögrében tegyél félre egy evőkanálnyit, a többit keverd a sajtos masszához.

4.Tiszta munkafelületre szórj egy kis lisztet.Nyújtsd ki a tésztát, valamivel vékonyabbra mint a kisujjad.

5.Szaggatóval készíts sok csillag alakú pogácsát.Egymáshoz közel vágd ki őket.A nyesedéket gyúrd össze, majd újra nyújtsd ki.

6.Szaggass ki még több csillagot, majd kend meg őket a félretett tojásos keverékkel, és szórd rájuk a maradék sajtot.

7.A csillagokat tedd a kivajazott tepsibe, majd nyolc-tíz percre tedd a tepsit a sütőbe.Ezalatt a pogácsák aranybarnára sülnek.

Tippek:

Nyújtófát használj

Kenőtollat használj

Ezek a csillagok melegen a legfinomabbak! :-)

OMLÓS BONBON:

Hozzávalók kb. 36 kockához:

75 g zsíros krémsajt

350 g porcukor

1 csapott evőkanál kakaópor

1 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez

75 g csokoládé

40 g vaj

lapos, 15 cm-es oldalú, négyzet alakú tortaforma sütőpapír

1.A krémsajtot tedd egy edénybe, majd szitáld rá a porcukrot és a kakaóport.Alaposan keverd össze.

2.A tortaformát tedd egy ív sütőpapírra, és rajzold körbe.A vonal belső oldalán maradva vágd ki a formát.

3.Papírtörlővel kend ki olajjal a forma alját és az oldalát.Nyomd bele a papírnégyzetet, és azt is kend be olajjal.

4.Olvaszd fel a csokoládét és a vajat, majd keverj hozzá egy teáskanálnyi krémsajt masszát.

5.A csokoládét öntsd a krémsajtos tálba, majd egy kanállal keverd ki krémesre.

6.Kanalazd a masszát a tortaformába - a sarokba nyomkodd be.Egyengesd el a tejet - a lehető legsimább legyen!

7.Egy kanál hátoldalával egyengesd el a csokoládémassza tetejét.A tortaformát két óra hosszára tedd a hűtőbe, vagy amíg megdermed a massza.

8.Tompa késsel lazíds fel a csokitömb oldalát, majd az egészet fordítsd ki egy nagy tányérra.Húzd le róla a papírt.

9.A tömböt vágd apró kockákra, majd a tányért tedd vissza a hűtőbe, hogy a csoki megkeményedjen.

Tippek:

Ceruzával rajzold körbe a tortaformát.

A csokikockákat be is csomagolhatod - kiváló karácsonyi ajándék.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 109
Heti: 345
Havi: 3 291
Össz.: 1 322 477

Látogatottság növelés
Oldal: Karácsonyi finomságok!
Kérdések minden témában!:) - © 2008 - 2024 - kerdesekmindentemaban.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »